Avsnitt

Analys

5. Är våra lösningar för extrema?

July 23, 2021

Är de lösningar som vi fria svenskar förespråkar för extrema? Frågan är ständigt aktuell, och påståendet återkommer ibland från personer som menar att man måste ha en "mjukare" retorik och vara mer kompromissvillig när det gäller lösningar för...

Historia

4. Sveriges ursprungsbefolkning: Samer eller svenskar?

July 21, 2021

Vilka är egentligen Sveriges ursprungsbefolkning? Är Sverige egentligen samernas land, och svenskarna sentida invandrare som trängt undan samerna från deras rättmätiga hem?

Nyhetskommentarer Analys

3. Sydafrika i dag, Sverige i morgon

July 14, 2021

De senaste dagarna har Sydafrika skakats av några av de värsta upploppen och plundringarna på decennier. Men hur kunde det bli så här, och vad kan vi i Sverige lära oss?

Nyhetskommentarer

2. Löfvens nya, meningslösa regering

July 9, 2021

Stefan Löfven är återvald som statsminister för Sverige AB, och har nu presenterat sin regering — precis samma som innan de senaste veckornas teater i riksdagen. Den ansvarslösa parlamentariska demokratin visar sitt fula tryne igen.

Nyhetskommentarer

1. Coop och det kontantlösa samhället

July 6, 2021

Efter en hackerattack har Coop tvingats stänga ett stort antal butiker, och Shell fått övergå till kontanter. De moderna, uppkopplade lösningarna erbjuder både möjligheter och faror — men farligast av allt vore att införa det kontantlösa samhället.