Episodes

15. Nationella män och kvinnosynen (del 2)

May 20, 2021

Frida fortsätter samtalet med Herr D, JK och Andersson kring kvinno- och manssyn hos nationella.

14. Nationella män och kvinnosynen

May 3, 2021

I del ett av Kvinnofällans fjortonde avsnitt försöker Frida, Herr D, JK och Andersson reda ut frågan om hur nationella män ser på sig själva och kvinnor. Bra musik utlovas. Del två kommer nästa söndag!

13. Corona, barn och kvinnofrågan (Del 2)

April 25, 2021

Frida, herr D och JK pratar vidare, här avhandlas vidare ämnen som barn och deras identitetsutforskande, genus, corona och könsroller hos äldre.

13. JK:s rödpillring, Hjernevask, anknytning och förskola

April 18, 2021

I del 1 av Kvinnofällans 13:e avsnitt pratar Frida, JK och herr D om rödpillringsprocesser, den norska dokumentären Hjernevask och en hel del annat kring bebisar och barn. Del 2 kommer nästa söndag!

12. Märta Stenevis tiotusenkronorsfråga

April 11, 2021

Frida och herr D pratar om Miljöpartiets språkrör Märta Stenevis deltagande i Aftonbladets podd "Den ideologiska frågan". Kvinnofrågan avhandlas som vanligt, även varför män och kvinnor röstar som de gör och hur man ser på makt och jämställdhet,...

11. Våldtäktsstatistik, kvinnor och sidospår

April 5, 2021

Frida och herr D börjar prata om en artikel från Fria Tider, hamnar i samtal om bland annat våldtäktsstatistik, kvinnors beteende, individualism, kollektivism och hur man gör för att överleva samtiden.

10. Psykisk ohälsa, kvinnlighet och manlighet

March 28, 2021

Kvinnofällan firar 10 avsnitt på Svegot! Frida Lind och Chris Dulny pratar utifrån en artikel om psykisk ohälsa bland unga kvinnor. Ämnen som manlighet, kvinnlighet, p-piller och självförbättring avhandlas.

9. Relationer och plikt vs. lust

March 21, 2021

Frida och Jalle Horn försöker reda samtidens relationsproblem när det kommer till plikt och lust - vad bygger man bäst en relation på? Vi pratar även om valfrihet och det här med att ha en kravlista på sin framtida partner. Vad gör det med oss...

8. Triggervarningar, skampatrullen och graviditet

March 14, 2021

Frida och fröken H samtalar om triggervarningar och vad som händer med kvinnor som får uppmärksamhet av män när de visar upp destruktiva beteenden. Efter musikpausen avhandlas det, i alla fall för oss två, högaktuella ämnet graviditet.

7. Kampsport, manlighet och livet

March 7, 2021

Frida bjuder in JK och herr D till vad som till slut blev ett långt samtal om kampsport, manlighet i dagens samhälle och att utveckla sin mentala och fysiska styrka

6. Polen, abort och filosofiska funderingar

Feb. 28, 2021

Frida och herr D pratar om abort och Polen, läser ur en krönika och spekulerar kring personlig utveckling och lidande.

5. De vänsterblivna

Feb. 21, 2021

Frida och den omtyckta gästen Hugin läser ur och pratar om en krönika som Hugin skrivit. Vänsterblivnas världsbild och mentalitet avhandlas, och så kanske det blir en och annan fashwavelåt också.

4. Hypergami och karriärskvinnor

Feb. 14, 2021

Frida, Herr D och Hugin diskuterar två röda piller: Det pratas om barnlösa män, matriarkatet och viktiga egenskaper hos en potentiell partner.

3. Influencerkultur och föräldraskap

Feb. 7, 2021

Beskrivning: Frida och herr D raljerar över en debattkrönika som avhandlar en hel del ämnen, bland annat influencers, objektifiering av flickor och kvinnor, föräldraskap och den rotlösa individualismen. Varning för härj!

2. Ekorrhjulsavhopparna

Jan. 31, 2021

Frida och Hugin avhandlar en debattartikeln från Göteborgsposten. Snyltar "ekorrhjulsavhoppare" på välfärden? Vi pratar om kvinnofrågan, utbrändhet och annat som vi kommer att tänka på när vi går igenom debattartikeln.

1. En introduktion

Jan. 27, 2021

Den hyllade podcasten Kvinnofällan gör en nystart och blir en del av Radio Svegot. Detta är ett kortare introduktionsavsnitt, missa inte det första ordinarie avsnittet som sänds den 31 januari 20:00.