Dec. 18, 2019

Om konflikten mellan stad och landsbygd

Om konflikten mellan stad och landsbygd

Svegot Plus-podcast, öppen för alla! Vill du höra fler pluspoddar? Du kan se en lista på dem på https://www.svegot.se/kategori/podcast/svegot-plus/ - teckna en prenumeration på www.svegot.se/plus och ange rabattkoden "vinter" så får du en månads...


Svegot Plus-podcast, öppen för alla! Vill du höra fler pluspoddar? Du kan se en lista på dem på https://www.svegot.se/kategori/podcast/svegot-plus/ - teckna en prenumeration på www.svegot.se/plus och ange rabattkoden "vinter" så får du en månads prenumeration för bara 9 kronor.

Konflikten mellan stad och landsbygd är lika gammal som staden själv. Den är aktuell idag, vilket inte minst visar sig när Visegradländernas huvudstäder nu går ut och motarbetar sina nationalistiska regeringar. Men vi tittar också närmare på Sverige, den svenska byns historia och vad som slog sönder den gamla bygemenskapen.

Dessutom: Hur kommer framtiden te sig? Bör alla flytta ut på landsbygden?

Två gamla stadsbor, nu boende på landsbygden, ger sina perspektiv.

Gillar du detta? 

Radio Svegot görs möjligt tack vare våra lyssnares stöd. Om du vill höra mer från Radio Svegot, se till att bli stödprenumerant eller lämna en gåva. Tack på förhand!